Vastuulliset hupparit

Vastuulliset hupparit

Vastuulliset hupparit ja muukin muoti on tänään merkittävä osa vaatevalintaa! Maapallon tulevaisuus on osaltamme kaikkien meidän vastuulla ja voimme päätöksillämme vaikuttaa siihen. Myrkyt, materiaalit ja muut tekijät voivat parantaa tai heikentää terveyttäsi ja maailman terveyttä. On tärkeää, että ostaessasi tuotteita voit varmistua niiden vaikutuksista planteettamme tulevaisuuden kehityksessä. Vihreämpi valinta voi tarkoittaa huppareissa vaikkapa:

  • Ekologisesti valmistettuja materiaaleja
  • Ekologista logistiikkaa.
  • Hyviä työskentelyolosuhteita tehtaissa
  • Oikean koon varmistaminen ennen tilausta
  • Turhien vaatteiden tilaamatta jättäminen
  • Keskittyminen laadukkaisiin tuotteisiin.
Huppari on kestävä ja pitkäikäinen vaate.
Huppari luonnossa

Hankintojen eettiset tekijät

Kun vaatteet ovat olleet jo pitkään suuri osa elämästä ja ihmisen identiteetistä sekä ulkonäöstä, on niitä valmistettu jo miljradeja kappaleita vuodessa. Valitettavasti tämä on tuonut myös lieveilmiöitä, kun ympäristöä ja heikko-osaisempia ihmisiä on kohdeltu kaltoin. Lisäksi eläimiä ja metsiä sekä vesistöjä on usein tuhottu häikäilemättömästi. Kuitenkin onneksi nykypäivänä eettiset arvot ovat nostaneet päätänsä ja ovat tärkeässä ja merkittävässä roolissa ostopäätösten takana.Nykyisin useat yritykset mielellään tuovat esille vastuullisesti tuotettuja tuotteita ja valintoja, sekä pitävät huolta paremmin ympäsristöstä. Sinulla ostajana on kuitenkin rooli, joka on kaikkein tärkein. Ostaessasi vastuulliset hupparit verkosta, joudut miettimään minkä viestin sinä annat valmistajille, ostammeko me niitä tuotteita, jotka eivät ole omien eettisten ajatustemme mukaisesti valmistettuja ja miksi ostaisimme?

Vihreä huppari- vastuullinen muoti

Aina kun vaatteiden vastuullisuutta tutkitaan, tulee ensisijaisesti mieleen valintojen vihreys, eli kokonaisrasitus maapallolle. Ei ole mitenkään erityisen hienoa, jos ihmiskunta pukee itsensä tuhoon. Siksi siis on ensisijaisen tärkeää tutkia vaatehankinnoissa myös valintojen vihreyttä. Tätä ajatusta voidaan, kuten todettua, tutkia ostamisen näkökulmasta. Ehkä tärkeintä on valita etukäteen vaatteet joita meinaa hankkia, ja varmistua oikeasta koosta. Lisäksi on hyvä miettiä ja tutkia oikeat värit ja tyylit. Vasta tämän jälkeen tilata tuotteet. Lisäksi on hyvä pyrkiä tilaamaan aina laadukkaasti tuotettuja vaatteita, joissa on pitkä käyttöikä. Huppareissa on ehdottomasti oletusarvoisesti pitkä käyttöikä.Näinollen vastuullisessa ostamisessa tärkeintä ei ole välttämättä se mistä ja kenen valmistamia vaatteet ovat, vaan se että ne ostetaan oikeaan tarpeeseen ja oikean kokoisina. Lisäksi sitten kun ostaa vastuulliselta myyjältä on koko paketti hankittavissa hyvällä omalla tunnolla. Vaate näyttää paremmalta kun sitä voi pitää hyvällä omallatunnolla.

Onko vastuunkantajana ostaja?

Miksi kuluttajat ovat lopulta vastuussa hankintojen koko toimitusketjusta. Kuluttajina me usein ulkoistamme mielellämme vastuullisuuden yrityksille, joilta sitten hankimme tuotteita kuitenkin ihan sen kummemmin miettimättä. Näissä vaatteissa on aina mielenkiintoista tutkia sitä, kuinka pitkään tuotetta tulee käytettyä. Kuten aiemminkin on todettu, on todella merkittävä osa ekologista vastuullisuutta ostajalla itsellään. Tuotteiden palautuksista aiehutuvat co2 päästöt voivat jopa lähes tuplata koko vaatteen valmistamisesta tulleet päästöt. On siis erityisen tärkeää aina muistaa ensin selvittää oma tarve ja sitten vasta tutkia yritykset läpi. Tärkeintä on kuitenkin aina ostaa vaatteita, joista ostaja itse pitää ja jotka näyttäväh hyvältä päälläsi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *